Kevin Collins


Frac­tie­ver­te­gen­woor­diger

Kevin Collins (1967) is van origine Engelsman en vanaf zijn jeugd woonachtig in Twente. Binnenkort woont hij al 20 jaar in Enschede.

Al jaren lid (sinds 2007) van de Partij voor de Dieren en nu fractievertegenwoordiger voor Partij voor de Dieren in Enschede.

Waarom nu? Het overbrengen van informatie over dieren in de natuur is iets wat hij al jaren doet. Zo geeft hij lezingen over vleermuizen, uilen, vogels en vlinders en hierin kwam hij tot de conclusie dat regelgeving vaak niet in het voordeel werkte voor de natuur en al zijn bewoners. Dit moest anders, vond hij en zodoende is hij van lid naar actief lid gegaan.

Als buitenmens ziet hij hoe mooi Enschede en de omgeving is. Door het inventariseren en schoonmaken van nestkastjes ziet hij waar vogels behoefte aan hebben. Mensen die meegaan, kijken vanaf dat moment anders tegen nestkastjes en vogels aan. Tevens is hij betrokken bij padden-overzetacties. Dit gebeurt om padden (en kikkers en salamanders) een veilige route te garanderen om bij hun voortplantingspoelen te komen. Een klus voor in de avonduren waarbij hij geregeld in contact komt met mensen die daar lopen en fietsen. Dit geeft hem de mogelijkheid om te spreken over allerlei nachtelijke dieren zoals vleermuizen, dassen, uilen en amfibieën. Een win-win situatie voor alle betrokkenen.

En deze kennis van dieren zet hij in om in de stad de verbinding van de groene zones van Enschede (waarvan wij zoveel hebben) vorm te geven. Dit voor het welzijn en leefplezier van mens en dier.

Gerelateerd

Bijdragen Nieuws