Maai Mei Niet actie


Handen uit de mouwen!

22 mei 2022

Tijdens onze Maai Mei Niet actie leverden wij een bijdrage aan de Nectarindex. We zochten naar nectarplanten in de bermen aan de Voortsweg en Stegenkampweg en kwamen helaas uit op 'code rood'. Benieuwd naar de stand van andere bermen in Enschede? Bekijk het hier.

De Nectarindex is een initiatief van natuurwerkgroep EnHoe. In dit project gaat het om de natuurkwaliteit van wegbermen in het buitengebied. Hoe staat het er voor met de rijkdom aan planten en insecten?

De nectarindex is een mooi voorbeeld van 'citizen science'. Burgers kunnen een bijdrage leveren aan de kennis van de natuurkwaliteit in een gebied, ook hoe die in de tijd verandert maar ook hoe die verbeterd kan worden. Meten is weten. En, meedoen kan iedereen die geïnteresseerd is.


Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Het is officieel!

Als je dan in de gemeenteraad komt, dien je een stichting op te richten.Dit heugelijke feit vond plaats op 12 April bij de no...

Lees verder

Gemeenteraadsvergaderingen

Actualiteitenraad 23 Mei 2022 Inleiding: Afgelopen week stond er een dringende oproep op RTV Oost van de stichting Paard zo...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief