Vogel­griep in Enschede


28 maart 2023

Vogelgriepvragen.

De vogelgriepuitbraak in Nederland is zorgelijk, ernstig én gevaarlijk. Nu is ook in Enschede helaas vogelgriep vastgesteld.

De ganzen bij de stokhorstvijver zijn al bezweken en momenteel is er een verdenking van vogelgriep in het Woolderikspark, vlakbij een kinderboerderij.

Ook vanuit het buitengebied bereiken ons signalen van de vondst van dode gevonden vogels.

Vogelgriep is heel besmettelijk en gevaarlijk voor pluimvee (kippen, eenden en kalkoenen die op elkaar gepropt moeten leven in stallen) en andere vogels.

Er zijn al gevallen bekend dat er ook andere dieren dan vogels, zoals vossen, fretten, marters en bunzingen besmet zijn geraakt met het vogelgriepvirus.

De Partij voor de Dieren Enschede is van mening dat ook de gemeente Enschede alles in het werk zou moeten stellen om de risico’s op verdere verspreiding tegen te gaan.

Omdat het akelig stil bleef, heeft de Partij voor de Dieren contact gezocht met de Dierenambulance die haar kosten hard ziet stijgen, want het is aan hun vrijwilligers nu de zware taak om zieke nog levende dieren op te halen en ze bij een dierenarts te laten euthanaseren en dode dieren te rapen. Dat vinden wij onverantwoord. Want dat is niet alleen heel naar om te moeten doen. Vogels die besmet zijn met het virus voelen zich ziek, gedragen zich ook zo en het is bijzonder verdrietig om ze zo te moeten zien lijden. Het is wat de PvdD Enschede betreft ook onverantwoord. Vrijwilligers de verantwoordelijkheid geven om zich in te zetten om een nieuwe pandemie te helpen voorkomen.

Onze gevederde vrienden verdienen beter!

Daarom Heeft de PvdD Enschede in samenspraak met de Dierenambulance een situatieschets met bijbehorende vragen gesteld in de actualiteitenraad van 27 Maart aan de betreffende wethouder.

De lokale krant Tubantia en 1 Twente hebben er artikelen over gemaakt:

Griepprik tegen vogelgriep voor medewerkers Dierenambulance: ‘Wij nemen dit heel serieus’ | Enschede | tubantia.nl

Vogelgriep kost dierenambulance in Enschede handenvol geld, gemeente springt bij - 1Twente

Gerelateerd nieuws

Campagne voor de Provinciale Staten 2023

Flyeren, plakken en praten. In Enschede gingen we de straat op en plakzuilen langs! Voor een groen(er) Overijssel. Nu. Altijd...

Lees verder

Maai Mei Niet

Leden van de werkgroep van de partij voor de Dieren Enschede waren duidelijk aanwezig in het centrum van Enschede om juist oo...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief