Behoud het Rutbeek!


6 augustus 2024

Sinds het staaltje machtspolitiek, waarbij de coalitiepartijen in één veeg het referendum van tafel haalden en daarna instemden met het plan om 250 vakantiebungalows te gaan bouwen op het Rutbeek in Enschede, laten wij het er als PvdD Enschede niet bij zitten.
Wij laten op onze socials zien, welke flora en fauna men daar gaat vernietigen met onze serie “Natuurparels op het Rutbeek”
Ook onze gevleugelde vrienden zoals vogels, vlinders en libellen, hebben we hard nodig. Ook zij spelen een belangrijke rol in ons ecosysteem.
Maar midden in de natuurcrisis wil dit college, duizenden bomen kappen, metersdik riet weghalen en alle dieren die er wonen en leven dakloos maken.
Wij zijn de fotografen: Nellie Tankink, Wim Bakker, Wim Lengton, Rob Foekens ontzettend dankbaar dat zij hun prachtige foto’s beschikbaar hebben gesteld. Alle foto’s zijn ook op het Rutbeek genomen.

Wij steunen Stichting Behoud het Rutbeek en begrijpen Bert Rutbeek wel!
Stichting behoud het Rutbeek heeft inmiddels een bezwaar ingediend bij de Raad van State en zelfs Bert Rutbeek, jawel de nazaat wiens naam het Rutbeek draagt, vindt de gang van zaken ook niet netjes en zijn naam geen eer aan doen.

Wij staan voor:

Gerelateerd nieuws

Afsluiting van het politieke jaar

Met een inspirerende en leerzame lezing van Leontine Uijthof in het markante koetshuis van de bijenvereniging in het Ledeboer...

Lees verder

Blijf op de hoogte van het laatste landelijke nieuws

    Abonneer op de nieuwsbrief